Skicommissie


Natuurlijk zijn er binnen onze vereniging ook wintersportliefhebbers. Daarom wordt er elk jaar een wintersport georganiseerd vanuit de skicommissie. Ze vragen verschillende reizen aan voor verschillende bestemmingen. Zo gaan wij naar gebieden als Les Deux Alpes, Le Corbier, Val Thorens, La Joue du Loup en Superdevoluy. Ook regelen ze een mooie trui voor iedereen, zodat iedereen ziet dat we van Pallas Athene zijn. Komend jaar zal Pallas Athene samen met studentenvereniging UMTC uit Utrecht gaan wintersporten. Een nog grotere groep en nog grotere gezelligheid!

Op 10 februari zal er voor 10 dagen vertrokken worden naar Le Corbier in Zuid-Frankrijk. Hier zullen we overnachten in Résidence Les Pistes, op maar 500 meter van de skilift, ons 7 dagen lang kunnen vermaken in de sneeuw en feesten in de après ski bars. Dit alles voor maar 369 euro!

De reis is inclusief royal class bus vervoer naar Le Corbier, 7 overnachtingen, een 7-daagse skipas, toeristenbelasting en een bierprijs van maar 2,00 euro! Ben je geen ervaren skiër of snowboarder en heb je geen eigen spullen? Skimateriaal en lessen kan je apart bijboeken.

Wil jij mee? Er zijn in totaal maar 50 plaatsen dus wees er snel bij! Contact Sjon de Gast voor meer informatie.

Lees de verslagen en bekijk de foto's en filmpjes van afgelopen jaren om alvast in de stemming te komen.


Wintersport maart 2011

In maart 2011 vertrok Pallas Athene met een groep van bijna 20 personen naar zuid- Frankrijk. Hier werd het skigebied Massif du Dévoluy (Superdévoluy) met 120 km aan pistes onveilig gemaakt. De reis duurde 10 dagen voor nog geen €250 euro per persoon.

Op vrijdag werd er verzameld op station Den Haag centraal, er reisden we met de groep naar Utrecht. In Utrecht stonden de bussen al op ons te wachten voor een reis van ongeveer 12 uur richting sneeuw. Zaterdag ochtend ariveerden we op de bestemming, eer leek weinig sneeuw te liggen, maar de pistes waren mooi bedekt. Onze spullen konden we kwijt in een opslag ruimte, waarna de omgeving werd  verkend en de eerste biertjes werden gedronken in de bar.

's Middags konden we richting huisje vertrekken. Er waren 3, boven elkaar gelegen, appartementen voor ons beschikbaar. De appartementen hadden 6  bedden, een kleine woonkamer met keukenblok, een kleine badkamer met bad/douce combinatie en een appart toilet. Eenmaal onze spullen gedumpt werden er boodschappen gedaan en gekookt. En deze eerste dag werd afgesloten met een stapavond. In onze vaste discotheek La Fournaisse konden we helemaal los gaan.

Van zondag tot en met zaterdag zijn we de pistes op gegaan en af gegaan op onze skies en snowboards. Als natuurlijk ontstonden er gemixte groepen die de berg afroetsjten. Zowel snelle skiers en snowboarders gingen met de iets minder ervaren wintersportes de berg af. Helaas ging het niet voor iedereen even soepel, veel blauwen plekken, pijnlijke spieren en zelfs een gekneusde arm werd opgedaan. Dit alles maakten deze dagen in de sneeuw echter niet slechter.

De dagen werden 's avonds afgesloten met gezellige maaltijden in de verschillende appartementen, een bbq georganiseerd door de reisorganisatie en lekker uit eten in een restaurant. De goede feestjes ontbraken ook niet, zo was er een kroegentocht met in elke kroeg een shotje, was er een IKEA bar (alles kon uit elkaar! of dat de bedoeling was laten we in het midden) en onze vaste stamkroeg. Er werd gebeerponged, gekingsed en andere maffe spellen gedaan.

Op zaterdag avond, na een heerlijke dag zon waarop de een uitbrakte op het terras en de ander zijn laatste afdalingen maakten, vertrokken we weer hui

sarts. Moe en voldaan werden we met de bus weer in Den Haag af gezet.

Een snelle reunie werd georganiseerd, zondag 's middags zat de helft alweer samen op het terras om deze geweldige week met elkaar na te bespreken.
Volgend jaar weer!

Wintersport 2010

Een kleine groep van 14 wintersporters vertrok op vrijdag per trein naar Amsterdam. Echter een kleine groep geeft niet minder vreugd. Vanaf amsterdam werd vertrokken met een bus naar La joue du loupe in zuid-Frankrijk. De eerste dag was een prachtige dag. De zon scheen, de sneeuw was dik en vers en het was koud. Perfecte wintersport omstandighden! Bij de skiwinkel werden 1 euro slee's aangeschaft waarmee van een goede heuvel werd afgesleed. De acrobaat in eenieder kwam naar boven en de gekste stunts die je met een simpele slee kon uitvoeren werden getoond.

Vanf de piste was het een heel eind lopen naar onze mooie huisjes. Het waren 2 appartementen met 2 verdiepingen, onder 1 dak. Ideaal, er kon dus lekker

 worden gerotzooid zonder dat de buren daar last van zouden hebben. De huisjes hadden ieder 8 bedden, 2 badkamers (1 met douche en 1 met bad en douce) en een apart toilet. Helaas wat het zuilen met ski's wat minder, maar je was al wel goed wakker van een frisse wandeling naar de piste. Slaap-skien was er niet bij!

Het aantal nieuwe wintersporters was groot. Helaas begonnen de lessen pas op maandag, maar de wat ervaren skiers en snowboarders hielpen de nieuwelingen om op de bergen veilig naar beneden te gaan. Het weer was heerlijk en de biertjes smaakten goed in de apres-ski bar.

Op maandag begonnen de ski- en snowboardlessen. De skileraar was té bruin en té oud, dat viel een beetje tegen, maar de snowboard leraar zag er niet verkeerd uit. Altijd fijn om les te hebben van iemand die ook leuk is om naar te kijken. Niet iedereen had lessen genomen dus een enkeling was zelf aan het kloten op de berg. 's Middags was het heerlijk vertoeven in de zon, op de bank die naar buiten werd gesleept. Ook kon er een heerlijke duik worden genomen in het zwembad.

Er is een keer gebbq'ed en ook pizza's konden worden besteld. Helaas bleef het weer de hele week erg zonnig en viel er geen verse sneeuw. De laatste dag was daarom grauw en de sneeuw werd pulp (Slush puppy!). 

Het was een geweldige week. Die zeker smaakt naar meer. Was het maar volgend jaar! 

Film 2010 


 
film 2007 deel 1  Download:FLVMP43GP              film 2007 deel 2  Download:FLVMP43GP
film 2006 deel 1Download: FLVMP43GP               film 2006 deel 2  Download:FLVMP43GP