Studeren in Den Haag


 

Den Haag

Den Haag is het hart van politiek Nederland, de stad achter de duinen, de stad van de Haagse Harrie en de stad van de Koningin, kortom een stad die studenten wat te bieden heeft! Het strand, de ligging in de randstad en de leuke binnenstad maakt Den Haag en echte studentenstad.

In Den Haag heb je meerdere Hogescholen, zoals de Haagse Hogeschool, de Hogeschool InHolland en de Koninkelijke Academie Beeldende Kunst (KABK). In Den Haag kun je dus veel verschillende studies volgen. Tegenwoordig zit er zelfs een deel van de Universiteit Leiden, wat nog meer studenten met zich meebrengt.
Naast bachelor HBO programma’s worden er door de Hogescholen ook master programma’s aangeboden. Als je in een beetje studentenbuurt woont, merk je dat Den Haag een studentenstad is. Er gebeurd van alles voor en door studenten.

De stad van het koninklijk huis, de regering en het parlement

Als je in Den Haag woont, maak je kennis met een heel ander soort BN’ers. Politie escortes, koetsen en hordes mensen die Hare Majesteit willen zien of een bruiloft van een koninklijk paar willen bijwonen.
Het is ook de stad waar de regering en het parlement zetelen. Dat is heel gemakkelijk wanneer je mee wilt doen aan een demonstratie of manifestatie maar misschien is het nog wel leuker en effectiever om op het Plein met een biertje in de hand de minister van onderwijs of zelfs de premier eens even aan de tand te voelen. Of deze dat op prijs stelt is natuurlijk nog de vraag.

De stad van de Vrede

Als je de VN aan je broek hebt is de kans groot dat je wordt verhoord in Den Haag, want hier bevindt zich Internationaal Gerechtshof waar je als oorlogsmisdadiger terecht kan worden gesteld. Ook is het Vredespaleis in Den Haag geplaatst. Dit alles is een van de redenen waarom Den Haag zo’n internationaal karakter heeft.

Grootste dorp van Europa

Den Haag is eigenlijk een dorp want het heeft nooit officieel stadsrechten gekregen. In 1806 kreeg Den Haag stadrechten maar dat was meer symbolisch want de rechten voor het verschill tussen stad en platteland werden niet veel later afgeschaft. Met een agglomeraat van ruim 750 duizend inwoners is Den Haag een stad waar veel te vinden is. En kun je toch niet alles vinden wat je zoekt dan zit je alsnog midden in de Randstad en zijn de andere grote steden dus gemakkelijk te bereiken. En reizen met je gloednieuwe OV is toch “gratis”!

Stad achter de duinen

Den Haag staat bekend als de stad aan de zee. Een van de leukste stukjes strand is het Zwarte Pad, waar veel studenten zijn en Scheveningen natuurlijk. Dansmuziek is er voor iedereen en de ijskoude flessen rosé zijn er heerlijk. Ben je meer een golf of kitesurfer? Dan heb je aan het strand ook zo je plekje gevonden! Het noorderstrand is dan meer voor jou! Hier zijn meerdere strandtenten die gericht zijn op surfers.