Reünistenvereniging Metis


Metis was een bekoorlijke jonge vrouw die door Zeus werd begeerd. Aanvankelijk wist zij hem in vele gedaanten te ontvluchten, maar uiteindelijk werd zij door Zeus gepaaid met honingzoete woorden en hij maakte haar zwanger. Zeus wed verteld dat Metis na deze dochter, Pallas Athene, een zoon zou baren die hem van de troon zou stoten, zoals hij zelf had gedaan met zijn vader Kronos en die met zijn vader.
Om dit te voorkomen verzwolg hij Metis. Metis gaf vanaf die dag Zeus raad en advies van binnenuit. Na enige tijd kreeg Zeus hiervan een geweldige hoofdpijn waarop hij Hefaistos werd ontboden, die met een bijl Zeus' schedel open kliefde. Uit de gespleten schedel sprong Pallas Athene in volle wapenuitrusting tevoorschijn, onder het slaken van een strijdkreet.

In het Grieks betekend Metis nog altijd beleid.

Metis was de rëunistenvereniging van Pallas Athene en is opgericht in 1993 door een aantal leden die na hun studentenleven bij Pallas meer wilden. Met ingang van 3 november 2014 zijn Pallas Athene en Metis samengevoegd en zijn ook alle oud leden weer gewoon lid van Pallas Athene.